joi, 5 aprilie 2012

Daca nu vrei 100% sa slabesti nu incerca!

  Dietele de zi, terminate peste  3 saptamani, urmate de recapatarea kilogramelor pierdute;  dietele de maine, din nou pentru o scurta perioada, fac mai mult rau organismului decat faptul de a fi gras in sine. Rezultatul se poate traduce in "topirea" tesutului muscular.
     Nu sunt de negjijat nici consecintele psihologice.  Slabind repatat, dar punand la loc uneori chiar mai mult decat ai slabit, are loc o scadere a increderii in forte poprii care poate duce chiar la depresie.
   Totusi, nu ar  trebui sa ne culcam pe o ureche zicand "apoi daca imi face rau ...mai bine gras". Este cunoscut faptul ca supraponderalii au riscuri mari de a dezvolta diferite boli: boli de inima, diabet, hipertensiune chiar cancer, comparativ cu persoanele cu o greutate normala. Persoanele cu obezitate mor mai repede.
    Inarmati-va cu rabdare, scoateti cantarul o data la doua-trei saptamani (desi tentatia e mare, mai mult rau va faceti daca stati tot cu ochii pe cantar) si adoptati un stil de viata sanatos. Fiti realisti! Nu puteti da jos in doua luni ce ati acumulat in ani. Nu cadeti prada ispitelor "doar azi", "doar o bucatica". Da, poate fi doar o bucatica, dar foarte rar. Pana la urma rezultatul final conteaza. Un om echilibrat ponderal inseamna un om sanatos, un om energic si cu pofta de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu